Passat har flere ganger blitt kåret til årets bil i Europa og den er generelt elsket av biljournalister. Bilen er kjent for å bevise at du kan ha en familiebil uten å måtte gi slipp på ytelse og kjøreopplevelse. Når det gjelder tuning av en Passat, vil vi anbefale at man holder seg bort fra de beskjedne motorstørrelsene. For å få mest mulig ut av bilen trenger du en motor med minimum 130 hestekrefter og helst mer. Heldigvis passerer diesel og turbodieselene fra Passat pengeboken til de fleste og de gjør seg ekstremt godt til tuning.

Hvilke Passat anbefaler vi

Vi vil nok gå for bensinmotorene 1.8T, 2.0Tfsi 2.5 og 2.8 V6 motorer. Ønsker man diesel anbefaler vi å gå for 1.9 TDi 130 og 2.0 TDi. Du bør dog unngå 100ps versjonen med mindre du ikke må av økonomiske grunner. Alle motorer med mindre enn 130 HK vil føles trege da Passat er en stor bil med tungt chassi. De senere TFSi-motorer er gode valg og 170TDi er en ekte perle når det gjelder ytelse, men den kan være dyr å leve med om man gjør mye bykjøring.

Hvordan kan du tune en Passat

Håndteringsendringer er hvor du bør starte om du skal oppgradere en Passat. Senk bilen med så mye som 35 mm og monter stivere dempere. Dette er en enkel prosess og skal du senke den mer, må du gjøre betydelig arbeid. Velger du riktig motor er mye av arbeidet allerede gjort for deg. Det du trenger å fikse er ytelse og dreiemoment ved høyt turtall. Desto større motor du starter med, desto mer kan du hente ut av ytelse. Har du råd til det, kan et motorbytte gi deg store penger igjen når tiden kommer for å selge bilen.

Tre steg til tuning av Passat

Før du går i gang med arbeidet, må du bestemme deg for hvor langt du vil gå. Våre medlemmer starter stort sett med tre steg, før de eventuelt bygger på derfra.

Steg 1: Skift eksosanlegg med en langt lettere modell med justerbare ventiler. Bytt ut svinghjul med en modell beregnet på høy ytelse over lang tid.

Steg 2: Oppgrader kamaksel. Sørg for at du velger en aksel med justerbare porter og polerte hoder. Oppgrader turbo og drivstoffpumpe.

Steg 3: Oppgrader motor med tvunget innsprøytning, oppgraderte stempler og ventiler, juster turtallinntaket.

Disse tre stegene kan gjøres av alle med medium kunnskap om bil og motorer. Ikke bare vil det gi deg betydelig økning i ytelse, men det vil bidra til redusert drivstofforbruk ved lavere hastigheter. En raskere oppgradert kamaksel vil være det beste du kan gjøre mekanisk til motoren din, men du må sørge for at motoren ikke strupes for drivstoff så oppgradering av drivstoffpumpe er et must. Ved å montere en trykkventil på pumpen vil du gjøre bilen mer responsiv og den vil reagere langt raskere.

Nå går vi videre til inntak og eksos og sikrer riktig flyt gjennom motoren. Maksimal effektøkning kommer fra et fullt induksjonssett. På små motorer vil du faktisk miste flyt ved lav hastighet, så vi foreslår at du benytter et panel luftfilter i stedet. Ikke bare kjøp den største eksosen du kan finne, det beste for kraftgevinst er vanligvis mellom 1,5 og 2,5 tommer.

Dekk og felger

Lettmetallfelger hjelper bremsene til å kjøle seg ned og de er vanligvis lettere enn stålfelger. Det er verdt å merke seg at selv om de kan se kule ut, vil Passat Big hjulene faktisk redusere ytelsen. Målet er å holde hjulets totale rullende diameter på samme nivå som fra fabrikken. I alle tilfeller anbefaler vi ikke å gå over 18 tommer. Noen av våre medlemmer har montert 19 og 20 tommer spesielt for å passe til en Porsche-bremsekonvertering, men alle rapporter sier det samme: gevinst er ikke tilstede.