Toyota Supra er en sportsbil av typen grand tourer som ble produsert av Toyota Motor Corporation fra 1978 til 2002. Styling av Supra ble hentet fra Toyota Celica, men den var både lengre og bredere. Fra midten av 1986 ble A70 Supra en egen modell under Celica-familien. Etter hvert sluttet Toyota å bruke prefikset Celica og begynte å markedsføre bilen under navnet Supra. På grunn av likheten og fortiden med Celica-navnet, er det selv i dag mange som tar feil av de to bilene. Første-, andre- og tredje generasjon Supras ble alle bygd på Tahara-anlegget i Tahara, Aichi, mens fjerde generasjon Supra ble produsert ved Motomachi-fabrikken i Toyota City.

2000GT

For alle som kjenner Toyota og deres historie, vil de se at Supra også får mye av sin stil og ytelse fra den gamle storheten 2000GT. De tre første generasjonene av Supran ble alle tilbudt med en motor som var en direkte etterkommer av Toyota Crown og 2000GT. Gjennom alle generasjoner av Supra holdt Toyota fast på den sekssylindrede M-motoren.

Egen logo

Om du er usikker på om det er en Supra eller ikke, kan logoen fortelle deg alt du trenger å vite uten å åpne panseret. Supra-logoen er inspirert av den opprinnelige Celica-logoen, men er blå i stedet for oransje. Denne logoen ble brukt fram til januar 1986, da A70 Supra-modellen ble introdusert. Den nye logoen var lik i størrelse, med oransje strikt på rød bakgrunn, men uten dragedesignet. Den logoen var i bruk helt frem til 1991. Etter det byttet Toyota til sin nåværende ovale firmalogo på alle modeller.

En legende er død

I 1998 var det slutt på produksjon av Toyota Supra i USA og i 2002 ble også produksjonen offisielt stoppet ved fabrikken i Japan. Det skapte mye oppstyr blant bilentusiaster verden over da nyheten om stopp i Supra-produksjonen ble sluppet. Bilen er et ikon og en av de beste gatebilene noensinne. Heldigvis kan det virke som om Toyota og de høye herrer i Japan har hørt på Supras fans. Under Geneve-messen i 2015 ble det presentert en konseptbil som virker til å kunne være en helt ny Supra-modell.

Popkultur-ikon

Toyota Supra har gjennom sitt liv dukket opp i en rekke videospill, filmer, musikkvideoer og TV-programmer. Noen av de mest bemerkelsesverdige opptredenene er i Gran Turismo, Forza Motorsport, Need for Speed, Midnight Club, Forza Horizon, samt verdens beste bilfilmer The Fast and Furious.

Beste Supra-modell

Med en så lang historie er det et stort utvalg av Supra-modeller man kan velge mellom. Er du usikker på hvilken modell du bør velge, kan du ikke gå feil om du holder deg til modellene i A80-programmet. A80-modellene kom på markedet i februar 1989 med ulike design, utstyr og motorer. På midten av 1990-tallet ble et endelig A80-designkonsept godkjent av Toyota Technical Center i Aichi og produksjon ble frosset i samme format frem til slutten av 1990-tallet. Den nye Supra ble fullstendig redesignet med avrundet styling og inneholdt to nye motorer. En naturlig bygd på Toyota 2JZ-GE som produserte 220 hk (164 kW, 223 PS) ved 5800 rpm og 210 lb, 280 Nm ved 4800 omdr./min. dreiemoment. Den andre, en dobbelt turboladet Toyota 2JZ-GTE som yter 276 hk (206 kW, 280 PS) og 318 lb, ft (431 Nm).

Skal du komme i gang med tuning og ønsker en bil som kan gi deg enormt mye glede, samtidig som den ikke krever ingeniørutdannelse, er Toyota Supra er flott valg. Medlemmene i psycho tuning har gjennom årene bygd en rekke Supra-modeller og flere av dem har vunnet utallige priser både for tuning og i løp.