Nissan Skyline R33 er en av de beste og råeste bilene noensinne bygget. Nesten alle generasjoner av Nissans Skyline har blitt rost av kritikere, elsket av eiere og ønsket av fans over hele verden. Det er ikke til å komme unna at dette er den optimale bilen for tuning og den leverer både på bane og vei.

Skyline R33 har ikke skjønnheten til KPGC-10 Skylines som i perioden 1960 til 1975 var kongen av alle høypresterende gatebiler. Ei heller har den sinne til de nyere R34 og R35 GT-R, men det er heller ikke poenget. Skyline R33 har noe de andre bilene i serien mangler; sjel. Bilen ønsker å bli kjørt hardt og den er langt enklere å tune enn sine brødre er. Ikke misforstå, alle Skylines er vakre, fantastiske biler, men R33 er spesiell. Det er den eneste Skyline som man kan tune selv og faktisk gjøre den bedre enn den var fra fabrikken og det er derfor den er elsket over hele verden. For hva er vel bedre enn å kunne sette opp bilen akkurat slik du selv ønsker?

Ulv i fåreklær

Et stort pluss med R33 er at den er langt mer diskre enn en R34 og langt mindre vanlig enn 80-talls kongen R32. Ikke bare er den rimeligere enn sine brødre, men det er bare en tro tuningentusiast som vet hva som bor i bilen. Dette er en bil de fleste tror er en hvilken som helst kjedelig Nissan, men tro oss, når du ruser motoren på gult lys og forlater pappagutten i porschen sin i det det blir grønt. Da, blir det stille i fjøset.

Historien til Skyline R33

R33 GTR Nissan Skyline ble lansert i januar 1995 som etterfølger till den legendariske R32-modellen. Den nye R33 brukte samme 2,6 liters twin-turbo-motor som R32 og det delte samme 5-trinns manuelle girkasse, selv om synkronene ble kraftig forsterket. Den svake oljepumpen som ga mange R32-eiere dårlig nattesøvn, ble oppgradert med en langt høyere kraftapplikasjon og Nissan ga den samtidig en bredere krage på festet. Den gamle kamakselen ble også oppgradert, samtidig som dreiemomentet ble stilt litt høyere. Selv om japansk lovgivning stoppet den nye GTR R33 fra å overskride 280PS, som også var grensen på R32, forbedret Nissan på omtrent alt annet som gjorde Nissan R32 GTR til en levende legende. Eneste kritikk man hørte når bilen ble lansert var utseende. Mange savnet de klassiske linjene som gjorde R32 så lett gjenkjennelig i bakspeilet.

Godzilla

Bare uker etter lanseringen ble GTR R33 gitt kallenavnet “Godzilla” i Australia. Bilen deltok på 4 løp de første tre ukene etter lansering og knuste all motstand fra biler som Ford RS 3 og den høyt elskede Holden V8. Det var uunngåelig at de styrende organene innen motorsporten ville prøve å finne måter å hindre den formidable bilen i å delta i konkurranser. Fram til den ble nektet deltakelse i organiserte løp, knuste Godzilla Skyline konkurrenter over hele verden og plukket i løpet av 12 måneder opp flere trofeer enn noen annen gatebil gjennom historien.

Nurburgring

Nurburgring i Tyskland har i en årrekke vært alle racebilers mekka. Med unntak av Ferrari, Lamborghini og Zonda, har alle bilprodusenter utviklet biler i håp om å sette rekord på den formidable banen. Et stolt øyeblikk i historien til R33 var da en standard gatebil, uten noe som helst tuning, gjennomførte banen med 172 svinger på imponerende 7 minutter 59 sekunder. Hvis du kjenner til Nurburgring-banen, vil du forstå hvor imponerende den tiden er.

Nissan R33 er en favoritt blant Psycho tunings medlemmer. Selv om produksjonsmodellen bare kom ut med 280PS, utviklet Nissans ingeniører motoren slik at den takler langt mer kraft.