Gatebil på Rudskogen er en institusjon i Norge hva gjelder biltreff. Ikke bare er det Norges største, men det har også opparbeidet seg et godt rykte i utlandet, noe som gjør at man her finner biler og aktiviteter man ikke finner på noen andre treff i Norge. Gatebilfestivalen startet tilbake i 1993 og har vokst hvert år siden. De siste årene har mer enn 40.000 bilgale gutter og jenter inntatt Rudskogen for å feire alt som har med bil, svidd gummi og fart å gjøre. Dette er en enorm fest og alle er velkommen. Om du ikke har bil, eller ikke har hatt tid til å få ditt eget prosjekt ferdig, er det ingen hindring. Her er det åpent for alle og mange tusen kommer uten egen bil.

Festen starter som alltid med Super 3 klassen og siden går det slag i slag før det hele avsluttes med VM i Breisladd. Med over 30.000 hestekrefter er det en sann opplevelse og her er noe for alle. Gatebil Extreme, stor bilutstilling, gokartløp, hundrevis av salgsboder med alt tenkelig utstyr, Monster Energy Aftertrack show på fredag ​​og lørdag kveld, og selvsagt kåring av årets gatebiljente. Nytt i 2017 var “Gatebil GT & Sportscar Sunday” en konkurranse som er åpen for alle uansett type bil. Her er det bare å møte opp. Ny, gamle, raske eller sakte, Grand Tourer eller sportsbil. Alle er velkommen til å delta. Gatebilfestivalen på Rudskogen er en åpen festival og man kan kjøpe seg billett for bare en dag, eller man kan gjøre som medlemmene i psycho tuning og ta med telt og vogner på en tredagers festhelg.

Gatebil er først og fremst banekjøring

Gatebil ble startet for å gi alle som er glad i bil og tuning en mulighet for å teste ut bilen og sine egne ferdigheter på en lukket bane. De tre dagene festivalen varer vil mange hundre biler i alle tenkelige klasser innta banen som er en av Norges aller beste. I løpet med gatebil vil det bli kjørt mange tusen runder og lagt igjen utallige kilo med gummi. Åpen klasse er nettopp det, en klasse som er åpen for alle typer biler og alle sjåfører. Klassen er delt i to for at alle skal få mest mulig ut av sin tid på banen. Lørdag er dagen for alle som liker fart og er opptatt av rundetider, mens det på søndag er fritt frem for alle som elsker drifting. Det er ikke krav om forhåndsregistrering, men man må kunne fremvise gyldig førerkort før man slipper løs på banen. Siden banen er lukket, er det også mulighet for å delta med biler som ikke er registrert.

Autoglym utstilling – Åpen for alle

Autoglym utstillinger er for alle som elsker høypolert lakk og plettfri krom. Her er plass til 600 biler, så man gjør lurt i å forhåndsregistrere seg slik at man er sikret plass. Det kjempes om heder og ære i 60 ulike kategorier og man kan stille bilen sin i klasser som europeiske biler, japanske biler, amerikansk biler, sportsbiler, retro, best shine, kule hjul etc. Man kan parkere bilen her hele helgen, eller bare møte opp på lørdag når konkurransen avholdes.

Camp gatebil

Alt i alt er det 6 steder for camping under Gatebil Rudskogen. En av dem er en ren familiecamp, beregnet for hele familien, inkludert de som besøker stevnet med små barn. De som skal delta på et eller flere løp holder til på en liten høyde rett ved banen, mens de som bare er besøkende vil få plass på områder som ligger ca. 6 minutter gange fra banen. Er du tidlig ute kan du sjekke inn allerede klokken 09.00, mens alle må ha forlatt innen kl. 20.00 siste dag.