DHB – Danmarks raskeste bil, er det største biltreffet i Danmark. Det er en helg full av drift, drag racing, burnouts, fest og damer. 2018 blir det 20. året på rad DHB arrangeres. DHB har blitt avholdt på den gamle flyplassen i Vandel, men i fjor ble det flyttet til Padborg Park, en av de større racerbanene i Danmark. Datoen er som alltid den første helgen i juni.

Konkurranser under DHB

Hillclimb

Arrangementet er klassifisert som et bakkeløp og besøkende får tilgang til store deler av banen. Løpet har en stigning på 92,7 meter. Rekordtiden for hillclimb ble satt i 2006 da Nick Heidfeld kjørte en McLaren MP4 / 13 Formula bil opp bakken på 41,6 sekunder, noe som gir en snittfart på 161.554 km/t. Av sikkerhetshensyn er det ikke lengre tillatt med formelbiler under DHB. Så den “offisielle” rekorden er på 59,3 sekunder, satt i 2009 med en Audi RS4.

Soapbox-løp

Løpet ble lagt til på DHB-kalenderen i 2005 og er et bakkeløp utelukkende for gravity-drevne biler. Løpet er kjent for store navn og flere store produsenter har stilt med biler her gjennom årene. Hele bakken er åpen for publikum og med hyppige ulykker er det nok av action her.

Forest Rally Stage

Fra 2002 ble Forest rally en del av DHB. Løpet, som går på både grus og asfalt, er designet av den anerkjente finske rallyføreren Hannu Mikkola. Løpet gjennomføres med tidsintervaller og er et av de mest publikumsvennlige løpen hele helgen. Tidsintervallstarten gjør til at det er biler i løypen hele tiden og aldri et kjedelig minutt. Raskeste rundetid ble satt i 2009 av den danske føreren Hande “Happy” Rasmussen. I en RS6 raste han over mållinjen på 23 minutter og 2 sekunder. Hele 2 minutter raskere enn den gamle rekorden.

Supercar-løp

Siden 2000 har det vært et Michelin Supercar Run, formelt sponset av Microsoft Windows og Danmarks største avis BT. Siden 2014 har det også blitt lagt til tidsløp i klassen. Det er nå vanlig for spesialprodusenter å vise frem sin nyeste sportsmodell her og for mange er det første mulighet til å legge øyne på hva som kommer på markedet.

Cartier Style et Luxe

Helt siden starten har det vært arrangert bilshow i et lignende format som man ser på verdenskjente Pebble Beach, Concours d’Elegance. Her er det bare biler som blir invitert med av juryen som får delta og bare det å få vise fram bilen sin her er en stor ære. Siden det er bare inviterte som kan delta, får man et langt større utvalg av biltyper enn man får under mange andre show. Cartier Style et Luxe har gjennom årene opparbeidet seg et meget godt rykte og juryen består hvert år av store navn innen bilverden.

The Moving Motor Show

Siden 2010 ble Moving Motor Show lagt til, hovedsakelig for å gi alle muligheten til å teste ut sine fabrikkbiler på bane. Med andre ord er det ikke tillatt med biler som er tunet på noen måte. Dette er en unik måte å se om det leverandøren lover faktisk er riktig.

Andre arrangementer

Andre populære attraksjoner under DHB bilrace for barn i elbiler, flyshow, konserter og konkurranse om treffets styggeste bil. Treffest styggeste bil må være naturlig stygg. Med andre ord, du kan ikke bygge om bilen for å gjøre den ekstra stygg. Her snakker vi biler som var stygge i det de forlot fabrikken og bare er blitt styggere med tidens tann.

DHB er et must for alle som liker bil og det er uten tvil det beste treffet i Skandinavia. Psycho tuning er selvsagt på plass og vil stiller opp med flere busser for alle som vil være med.