Et rullebur er en spesialkonstruert ramme som er bygget inne bilen og beskytter hele kupeen i bilen. Buret er beregnet på å beskytte fører og eventuelt passasjerer mot ulykker og da spesielt  mot ulykker hvor bilen ruller helt, eller delvis over.

Design

Det er mange forskjellige rulleburdesign, avhengig av bruksområde og bil. Dermed har også alle de forskjellige racingorganisasjoner ulike spesifikasjoner og forskrifter for krav til burene. I tillegg til beskyttelse for fører, hjelper buret med å stive av chassiset, noe som er ønskelig om man skal tune en bil for løp. Et rullebur skal er i de fleste biler være bygd rundt taket, gulvet og med beskyttelse i ryggen bak setet. I enkelte tilfeller vil det også være ramme rundt vindu og i full bredde av førerens skuldre. Type løp man skal benytte bilen til vil i stor grad avgjøre utforming og tykkelse på rørene som brukes til å forme buret.

Skjult bur

En nyere form for bur, som ble introdusert av Mercedes Benz på deres R129 i 1989, er et skjult bur som er bygget direkte inn i bilens ramme. Når sensorer rundt om i bilen oppdager en overhengende fare, strekker rullebøylene seg ut raskt og låses på plass. Biler med et distribusjons-beskyttelsessystem som dette inkluderer i dag Peugeot 307 CC, Volvo C70, Mercedes-Benz SL 500 og Jaguar XK. Bur brukes også historisk på traktorer og andres store maskiner, og vanligvis vil burene på slike maskiner være bygget direkte inn i rammen, men de opptrer ikke som de gjør på personbiler.

Hvilket bur er best for deg?

Hvilken type rullebur du trenger vil avhenge av motorsportdisiplinen du vil bruke bilen til. En størrelse passer ikke alle! FIA-reglene sikrer en minimumsstandard for sikkerheten, men reglene regulerer også antall festepunkter og grad av styrke.

Bolt-in eller sveiset inn?

Bolt-in rullebur er lettere å montere da man ikke trenger å være en dyktig sveiser. Rørene er pulverlakkert, så de krever heller ikke maling og buret kan fjernes på et senere tidspunkt hvis det trengs. Bolt-in bur laget av profesjonelle leverandører vil alltid passe en bestemt biltype og gir god stivhet og sikkerhetsbeskyttelse. Et sveiset bur vil alltid være det beste da man kan endre det selv og bygge det til en spesifikk standard. Bur som dette er dog langt dyrere og krever mye mer arbeid. Både FIA- og MSA-regelverket tillater begge typer bur, men antall og type festepunkter må oppfylle kravene for den enkelte konkurranseklassen. For eksempel vil et 10 punkts, fullt forsterket rullebur for en World Rally Championship rallybil eller en BTCC salong ikke overholde FIA-regler for historiske biler med færre monteringspunkt.

For noen eldre modeller tilbys en rekke bolt-in bur som et alternativ til det normale sveiseburet. Ofte er disse langt mer hensiktsmessig for historiske- og eldre kjøretøy hvor eieren ofte ønsker å kunne fjerne buret ved en senere anledning.

Type bur?

Det er fire grunnleggende konstruksjoner for bur.

Historisk:

6-punkts sveisetrommelbur med dørstenger og sidestøtte, stenger festet til hovedbøylen og plassert mellom A-stolpene.

Multipoint:

Høyere spesifikasjon inkluderer kryssdørstenger, tverrdiagonaler, tunnelbraketter, selerør og trianguleringsrør til frontstivere. Kvalifisert for de fleste løp (ikke-historiske), inkludert internasjonale.

2004 on:

Kvalifisert for alle internasjonale løp. Spesifikasjon inkluderer hovedkrokkors, kryss i takseksjon og skjermsøylestøtte.

07 Internasjonalt:

I samsvar med nye internasjonale forskrifter inngår kryss i hovedbøyle for ekstra styrke, kryss i takseksjon og skjermstøtter.

Alternativt: Club Cages

Club cages er rettet mot de budsjettfokuserte konkurransene hvor et komplett “off-the-shelf” bur er mer enn nok sikkerhet. På Club cages kan man montere så mange eller så få rør som regelverket tillater. Club cages finnes i fire basissett, pluss muligheten til å kjøpe rørlengder for skreddersydd design.